Schoolklas Politiek : de Politieners

Politici heb je in alle soorten en maten .. toch ?

Nou misschien wel, maar het zijn allemaal tieners.

  • Trainerende tiener : De politicus die problemen niet aanpakt, voor zich uitschuift, excuses bedenkt voor niet gedane arbeid of te laat reageert. (lees huiswerk opgegeten door de hond, de brug stond open, band was lek, niet gehoord dat iets moest)
  • Populistische tiener : politicus die vooral hip en happening wil zijn. Doet aan stemfies en gebruikt Twitter. Probeert vooral sympathiek en bij de tijds over te komen. (lees tieners die meegaan met de laatste mode en kledingtrends, naar de populaire tenten gaan en vooral volwassen willen overkomen)
  •  Ik-weet-alles-al- tiener : politicus die zich beroept op kennis die al vergaard is. Dit betweterig type boogt zich op theorieën en autoriteiten.  (mijn vader zei dit en die zei dat.. en dit is zo want)
  • Ongemakkelijke nerd tiener : intelligente politicus die vooral boekenkennis heeft en sociaal (en fysiek, b.v. op een skatebord) ongemakkelijk is. Heeft autistische trekken (De tiener die vooral boeken en aparte hobby’s heeft en geen vrienden)
  • Pestkop tiener : politicus die vooral afgeeft op bepaalde groepen en zich afzet tegen de macht en hieraan status en macht ontleent.  (tieners die leraren en het pispaaltje van de klas bespotten)
  • Emotionele tiener : politicus die vooral begaan is met de wereld en overgevoelig reageert op vermeend onrecht en misstanden en vooral veel wil helpen. (lees paardenmeisjes, gaan vaak op in een subcultuur om zich zelf te beschermen : gothic’s, alto’s )
  • Brave tiener : dit zijn de politici die alles graag op orde willen hebben.  De cijfers moeten kloppen, afspraak is afspraak. Zijn vooral extern, planmatig en partijpolitiek gemotiveerd. (saaie no-Fun-tieners die alleen maar goede cijfers willen halen en de leraar of hun ouders gunstig willen stemmen. Zijn bijvoorbeeld klassenvertegenwoordiger)
  • Streetwise tiener : politicus die het spel beheerst. Net genoeg doen om gekozen te worden en af en toe wat voor elkaar te krijgen. (tiener die zesjes haalt en vooral met plezier bezig is en overal mee weg komt)
  • Verwende tiener : politicus die alles komt aanwaaien. Getalenteerd en charmant, maar kleinzerig als iets niet naar hun zin gaat. (knapste meisje van de klas, of zoon van (invloed)rijke ouders)

Als je voortaan een debat in de Tweede kamer ziet, herken dan de (archetypische) tieners ! En als het weer verkiezingstijd is stel jezelf dan de vraag; stem ik op een tiener of op een volwassen politicus ?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s