Obama start oorlog tegen privacy !

In een bewogen speech verklaarde Obama gisteravond de oorlog aan privacy. In een half uur durende betoog voor het Amerikaanse Congres zette Obama de nieuwe richtlijn uiteen. De aangekondigde oorlog kon op instemming rekenen van beide zijden van het politieke spectrum, de speech werd dan ook ontvangen met een staande ovatie. Na afloop zegden de voorzitters van de Republikeinen en de Democraten toe de handen ineen te slaan en er alles aan te gaan doen om tegen privacy te vechten. Enkele historische frasen uit Obama’s speech:

“Privacy is het grootste gevaar van onze tijd”

“Geheimhouding is zonde”

“Samen kunnen wij privacy overwinnen”

Wereldleiders reageerden verheugd. Merkel zei blij te zijn dat het probleem eindelijk aandacht krijgt. Poetin reageerde ook instemmend. “Dit geeft ons de mogelijkheid subversieve elementen aan te pakken” Minister president Rutte zei het een gedurfde maar nodige stap te vinden.”Privacy is niet meer van deze tijd”

Wat de oorlog tegen privacy precies in gaat houden is onbekend. Bronnen rond het witte huis spreken over o.a. Government Konnekt. Een samenwerkingsverband tussen Microsoft en de inlichtingen diensten. Ook zouden er afspraken gemaakt zijn met Samsung en Apple. Dit alles om de reeds aanwezige infrastructuur (lees camera’s. red) in de huiselijke sfeer in te zetten voor veiligheidstoezicht. De Amerikaans Overheid zegde miljarden investeringen toe in het reeds werkende burger monitoring systeem genaamd PRISM. Tevens wordt er ingezet op grootschalige “Airial Savety Monitoring” , een fijnmazig netwerk van vliegende camera’s. 

De Nederlandse regering heeft in een spoedzitting besloten een commissie samen te stellen om het probleem van de privacy aan te pakken. Henk kamp  wordt getipt als voorzitter. In deze commissie zouden o.a. mensen van de belastingdienst, het bank- en verzekeringswezen en het politieapparaat zitting moeten nemen. De werktitel van de commissie is naar verluid 1984you. De doelstelling van de commissie zou de totale transparantie zijn. De enige kritische kanttekening die gehoord wordt gaat over in hoeverre één en ander in Europees verband georganiseerd zou moeten worden.

Kamerleden verdringen zich inmiddels om deel uit te maken van deze historische commissie. Wie wil er nu niet aan de basis staan van dé oplossing het grootste probleem van de 21e eeuw ? De jubelstemming van de nieuwe tijd wordt ook op menig ministerie gevoeld.  “Eindelijk krijgt de overheid de controlemiddelen waar  ze recht op heeft” “Zwart geld, fraude en misdaad opgelost” zijn veel gehoorde uitspraken van topambtenaren. In de kamer gaan ook stemmen op om voorvechters van burgerrechten en online privacy preventief vast te zetten. Dit in afwachting op doorlichting van hun privé gegevens en verdere wetgeving.

Advertenties

3 gedachtes over “Obama start oorlog tegen privacy !

  1. Rampenplam natuurlijk… ‘Privacy is niet meer van deze tijd’ en ‘privacy is het grootste gevaar van deze tijd’. Echt, maak van privacy maar het probleem ja….
    Dat probleem zit m bij deze mensen, die dit zo benoemen. Zij zijn een gevaar voor de samenleving, het grootste gevaar.
    Misschien moeten ze het eens bekijken als openheid van zaken geven. Kunnen zij ermee beginnen ;-).

  2. Helemaal mee eens ! Als je al meent mensen om openbaring van gegevens te moeten vragen, geef dan zelf het goede voorbeeld. Bouwfraudes, verprutste aanbestedingen, bestuurders met meerdere petten op en of financiële belangen.. de lijst is oneindig.

    “A government afraid of its citizens is a Democracy. Citizens afraid of government is tyranny!” ― Thomas Jefferson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s