Moeder Aarde

Volgens de wetenschap zijn planeten ontstaan door cumulatie van rondvliegende materie in een baan rond de zon. Door de zwaartekracht  klonteren Brokken in dezelfde baan samen tot een bal. De toegenomen massa heeft weer meer zwaartekracht en groeit zo steeds sneller door de grotere aantrekkingskracht. Een mooie theorie, maar er blijft 1 probleem over. Waar komt al dat rondvliegend ruimtepuin vandaan ?? Waar wordt materie gemaakt ?

Tevens verteld de wetenschap ons dat de aarde een bol is opgebouwd uit een aantal lagen. De korst, waar wij op leven, de mantel (lava) en een kern van massief Nikkelijzer.

En dan zijn er nog de tektonische platen. Werelddelen die los van elkaar over de aardbol bewegen en in botsing komen,  wat aardbevingen tot gevolg heeft. Maar zoals de opmerkzame leerling bij de aardrijkskunde les al opgemerkt heeft, passen Afrika en zuid Amerika als puzzelstukjes in elkaar. En bij nadere inspectie zijn meer puzzelstukjes te ontdekken. Hoe kan dit ?

Er bestaat een theorie van Pangea. 1 Supercontinent wat in stukken gebroken is en uit elkaar is gedreven. Een aardig idee. Maar alle bovenstaande vragen worden tot tevredenheid beantwoord door de volgende zeer interessante theorie :

Groeiende Aarde (Expanding Earth)  theorie. Deze beziet de aarde bijna als een groeiend organisme.

In het binnenste van de aarde(moeder) wordt onder invloed van de straling van de zon (de vader) materie gemaakt.Dit betekend dus dat de aarde groeit, expandeert. Nieuwe stoffen vormen zich en vinden hun weg naar de oppervlakte.

Onze voorvaderen wisten dit dus al. Matter,  maternal, materie, moeder. De aarde als moederschoot van materie en leven.

Het klinkt allemaal nogal esoterisch en aan de natuurkundige aspecten ga ik me niet wagen, maar een groeiende aarde zou veel verklaren. Grafisch wordt één en ander overduidelijk na het zien van de onderstaande video.

Toch fijn dat in de onmetelijke ruimte moeder altijd dichtbij is en vader ons iedere dag een paar uur komt opzoeken.

Advertenties

2 gedachtes over “Moeder Aarde

  1. Ik had hier eerder wel eens van gehoord. Het komt ook overéén met de superzware dino’s, die met de huidige zwaartekracht gewoonweg niet zouden kunnen functioneren, maar zouden instorten. Interessant.

    (heb account aangemaakt, RF)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s